Menu

EC10

De EC10 klasse heet officieel ‘Elektro Circuit 1:10’ en is onderverdeeld in de drie subklasses: Modified Toerwagen, Standaard Toerwagen en ProTen. Bij de toerwagens wordt er gereden met rubber banden op vierwielaangedreven chassis die beschikken over een onafhankelijk gedempte wielophanging. Bij de toerwagens is de afstelling van de wagen bijzonder uitgebreid en belangrijk voor het rijgedrag, maar ook de gebruikte elektronica speelt een grote rol in de prestaties van het model. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er in deze klasse met body’s gereden die sterk op 4-deurs sedans lijken.

De ProTen is een klasse die vooral in de jaren negentig erg populair was, maar sinds 2010 aan een revival bezig is. De klasse kenmerkt zich door de ‘groep C’ type body’s die ook in de 1:8 brandstof on-road worden gebruikt en de rechtstreekse aandrijving van de achterwielen. De beperkte set-up mogelijkheden, schuimbanden en de body met veel downforce maken de wagens makkelijker te rijden en daardoor toegankelijker dan de toerwagenklasse.

Nu het tijdperk van LiPo accu’s en brushlessmotoren definitief is aangebroken liggen de prestaties daarvan dichter bij elkaar, maar speelt de set-up van de elektronische snelheidsregelaar een steeds grotere rol.

Bekijk de stand    Bekijk het regelement   Sectie bestuur EC10

FWD bodylist 2024      Motorlijst F1 2024