Menu

BC05

De BC05 klasse heet officieel ‘Brandstof Circuit Large Scale’ en is onderverdeeld in de drie subklasses Toerwagen, Race Truck en Formule 1. In deze klasse wordt er gereden met achterwielaangedreven chassis van zo’n tien kilo die uitgerust zijn met een benzinemotor. Die motor is nog het beste te vergelijken met een extreem opgevoerde variant van de trekstartmotoren die je op een grasmaaier terugvindt.

De chassis van de toerwagens en racetrucks lijken sterk op elkaar en mogen voorzien worden van een motor met een cilinderinhoud van maximaal 23cc. De grote body bepaalt bij deze klasses uiteraard het uiterlijk. Bij de toerwagens wordt er gereden met recente sedans en DTM’s. Bij de racetrucks wordt er uiteraard gereden met truckbody’s die sterk lijken op de indrukwekkende vrachtwagens die bij 1:1 truck race’s worden ingezet.

De Formule 1 is een klasse apart waar niet alleen de body, maar ook de ophanging van het chassis moet lijken op de ophanging die in de 1:1 Formule 1 worden ingezet, inclusief liggende dempers en duw/trekstangen. De motorinhoud in deze klasse mag maximaal 26cc meten en de body’s moeten afstammen uit het FIA racejaar 2000/1 of jonger.

Bekijk de stand BC05  Bekijk het regelement   Sectie Bestuur BC05