Menu

Verslag BC10 N.K. 1 2019

Op een zonovergoten weekend, werd de eerste NK 1/10 brandstof verreden op het snelle circuit van MAC de Baanbrekers. Het NK brandstof is dit jaar een combi van de 1/8 en 1/10 en dat zorgde voor een goed gevuld paddock en racedag. Het verliep in een uitstekende sfeer.

De zaterdag training had al laten zien dat Milan dit weekeind moeilijk te kloppen zou zijn. Hij had zich snel aangepast aan de nieuwe banden voor dit seizoen en ging snel en constant rond. In de kwalificatie op zondag bleek dit inderdaad het geval, maar Julius had nog een paar tienden weten te vinden en maakte het nog een beetje spannend door binnen 2 seconden te blijven. Daarna kwam er een gaatje naar Jurmin en de plekken 4 tot 8 zaten binnen 2 seconden van elkaar. Leuk om te zien waren de 2 nieuwe mannen van 11 jaar die de overstap hadden gemaakt van de GT. Merijn liet al mooie ronde tijden zien maar werd wat geplaagd door motor issues wat een beter resultaat in de weg zou staan. Boris ging heel netjes en constant in de rondte en stond in zijn eerste race gelijk in de A finale!

Vanuit de B finale klimmen de eerste 2 op naar de A dus er werd flink gestreden! Winnaar werd Bert de Kruif, maar vooral de race om plek 2 was tot het einde spannend met 3 man binnen een ronde. Mark Been pakte uiteindelijk de 2 plek. De A finale ging van start en direct sloegen Milan en Julius een gat met de rest. Helaas kwam Julius een tiende per ronde te kort om het spannend te houden en toen na een minuut of 8 de pechduivel toesloeg was het voor Milan geen probleem om de winst naar zich toe te trekken. Jurmin werd sterk rijdend tweede, en Thomas van Duin en Dave de Ruyter streden om de laatste podiumplek. Thomas had wat meer snelheid en pakte plek drie.

Met dank aan de Baanbrekers voor een prima sfeer en organisatie! Op naar de RACO voor ronde twee.

Podium A
Podium B (Afwezig Mark Been)